feministival'in bloguna hoşgeldiniz


feministival hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
for the english blog click here.

Atölyelere kayıt için: feministivalistanbul@gmail.com adresine mail atmayı unutmayın!


feministival4 from MarIstanbul on Vimeo.



8 Nisan 2010 Perşembe

Feminizm'de Güncel Sorunlar Sohbetine Davetlisiniz!



Farklı hisleri, düşünceleri tanımak, birbirimize dokunarak değişmek, birimizin derdiymiş gibi görünenleri hepimizin derdi yapmak için yola çıktık diyerek başladığımız Bağyan Feministival' de atölye çalışmalarının dışında bir de tartışma ortamı yaratmak istiyoruz. Festivalin oluşum sürecinde fark ettik ki, birbirimize yakın durmamıza karşın farklı önceliklerimiz, farklı bakışlarımız ve farklı "görme biçimlerimiz" var. Bu yüzden yapacağımız forumda bütün bu farklılıklarımızı konuşmak, ortak noktalarımızı bulmaya çalışmak, birbirimizin önceliklerine kulak vermek istiyoruz. Feminist mücadeleye farklı örgütler çerçevesinde katılan ya da örgütlü olmayan bütün arkadaşlarımızı Güncel Sorunlarımız Üzerine yapacağımız Feminizm Tartışmasına bekliyoruz. 11 Nisan Pazar günü Lambdaistanbul'da brunch eşliğinde toplanıyoruz. 

Konuşmacıların olmayacağı bu tartışma ortamında katılımcıların gündem önerileri çerçevesinde konuşmak istediğimiz başlıklar belirlenecek. Şimdiye kadar önerilen konuların listesi aşağıdadır ve dileyen yeni başlık önerilerini listeye ekleyebilir:

1- Farklı örgütlerin birbirine bakışı yaptığımız işleri nasıl etkiliyor? Bu bakışların yarattığı dikkatli olma ihtiyacının, eleştri korkusunun yarattığı baskı nereye kadar olumlu oluyor? Ne zaman olumsuzluklara yol açıyor?
2- " Genç" feministlerin kendi süreçlerinde karşılaştıkları zorluklar  ve bununla bağlantılı önceki kuşaklarla olan diyalog, deneyim aktarımı ve birbirlerine bakışları  nasıl?
3- Son eylemliliklerimizde ne gibi sorunlarla karşılaştık?
4- Mücadele alanına dair aitlik hislerimiz:  mücadele alanı sahiplenilirken başka mücadele şekilleri önerenlere karşı dışlayıcı davranılıyor mu? Bir merkezden söz edebilir miyiz? Bu merkez ‘başka’ olarak tanımladığı eylemlilik biçimlerine nasıl yaklaşıyor?
5- Feminist eylemlilik-aktivizm için öngürdüğümüz ilgi odaklarının, çalışma yöntemlerimizin ve algılarımızın keskin biçimde ayrışması mücadeleyi nasıl etkiliyor?
6- Cinsellik, erotizm ve eğlenceyi kadın politikamızın içine ne kadar alabiliyoruz? Bu alış biçimlerinde özellikle "genç" feministlerle, uzun yıllardır feminist hareketin içinde yer alanlar arasındaki gerilimler neler? Bu gerilimleri üretken hale getirmenin ve çözmenin yolları neler olabilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder