feministival'in bloguna hoşgeldiniz


feministival hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
for the english blog click here.

Atölyelere kayıt için: feministivalistanbul@gmail.com adresine mail atmayı unutmayın!


feministival4 from MarIstanbul on Vimeo.



7 Nisan 2010 Çarşamba

bağyan feministival partide

  
20.00
Amargi’den Dijital Hikayeler: Hikayenin büyüğü küçüğü olmaz!

Aralık 2009 ve Şubat 2010’da Amargi Kadın Akademisi’nde Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile iki Dijital Hikaye Anlatımı Atölyesi’nde gerçekleştirildi. Amargi’li 15 kadın kendi yaşamlarından 15 dijital hikaye anlattı. Dijital hikaye anlatımı, atölye ortamında kolektif bir yapı içinde herkesin kendi yaşamından bir hikayeyi kendi sesi ve istediği görsel öğelerle destekleyerek, diğer katılımcılarla yardımlaşarak anlattığı 2,5-3 dakikalık kısa ve amatör bir form.

Türkiye’deki ilk özgün dijital hikaye anlatımı atölye çalışması, Amargi Kadın Akademisi’nde Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bir ekibin yürütücülüğü ile gerçekleştirildi. Dijital hikaye anlatımını kadınların seslerinin çoğalması, hikayelerimizin daha fazla görünür hale gelmesi ve örgütlenbilmek için alternatif araç olarak kullanılması amaçlanıyor. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dijital hikaye anlatımı atölye çalışması yürütmek üzere eğitim almış yürütücü ekip, daha önceki Amargi atölye çalışmalarına katılan kadınların gönüllü olarak ileride gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında yer almaları ve deneyim kazanmaları ile genişleyecek. Amargi Kadın Akademisi’nde ve farklı kadın örgütleri ile işbirliği kurarak, farklı yerlerde farklı temalarda, daha fazla sayıda atölye çalışması ile daha fazla kadın hikayesini dijital olarak anlatılmasıı ve görünür kılınması hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi için: Burcu Şimşek, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Arş.Gör. Dijital Hikaye Anlatımı Kolaylaştırıcı Ekip Koordinatörü (bsimsek@hacettepe.edu.tr)

21.00

Dalepe Nena

She-Man

DJ Süreyya Hardcore

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder