feministival'in bloguna hoşgeldiniz


feministival hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
for the english blog click here.

Atölyelere kayıt için: feministivalistanbul@gmail.com adresine mail atmayı unutmayın!


feministival4 from MarIstanbul on Vimeo.



27 Nisan 2012 Cuma

Otoportre






Öznellik, beden, temsiliyet, imge farklı feminizmlerin her daim meselesi olmuştur. Özellikle otobiyografik yazın, imge, performans alanları, kalıplaşmış toplumsal cinsiyet algı ve rollerini yıkmak, kendilik ifadelerini yaratmak ve hikayelerini anlatmak için pek çok kadın ve trans bireye alan açmıştır.  Otoportre kendilik temsili için olabileceği gibi, daha geniş konularda söz söylemek için de araç olabilir, yaratacağımız donuk imgeler kendi imgemizi yıkabilir, dönüştürebilir, bir başkası olmak için bir kapı da aralayabilir.

Biz bu atölyede kısaca feminist otoportre tarihinden bahsederek, derlediğimiz bir seçkiyle farklı deneme ve yaklaşımlar üzerine konuşacağız. Ardından farklı fotoğraf bileşenlerini kendi kurgumuzda nasıl kullanabileceğimiz üzerine kafa yoracağız. Atölyenin sonunda, küçük egzersizler ve isteyen katılımcılarla otoportre denemeleri yapacağız. Atölyenin ikinci bölümünde ise çektiğimiz portreler üzerinde farklı tekniklerle oynamalar yaparak, sürecin tadını çıkaracağız.

Atölyeye gelirken otoportrelerinizde kullanmak isteyeceğiniz nesne, kostüm, aksesuarları ve varsa fotoğraf makinanızı yanınızda getirin. Ayrıca sevdiğiniz, ilginç bulduğunuz, ya da daha önce çektiğiniz otoportre çalışmalarını da yanınızda getirirseniz, bunları da atölyede kullanabiliriz.

katılımcı sayısı: 15

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder