feministival'in bloguna hoşgeldiniz


feministival hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
for the english blog click here.

Atölyelere kayıt için: feministivalistanbul@gmail.com adresine mail atmayı unutmayın!


feministival4 from MarIstanbul on Vimeo.



27 Nisan 2012 Cuma

Çıplak Çizim Atölyesi





Bu atölye sessiz çıplak çizim atölyesi şeklinde, yani herkesin soyunup birbirini çizeceği bir atölye olarak düşünüldü... Temel fikir buydu ancak herkesin soyunması şart değil. Çıplaklık olacak o yüzden eğer bu konuda rahat değilseniz katılıp katılmamanız size kalmış. Hem soyunmak isteyenler bu konuda özgür olmalı, hem de soyunmak istemeyenler katılmakta özgür olmalı! Eğer isterseniz çiplak olabilir ve üzerinize bir eşarp, şapka yada dilediğiniz herhangi bir şey alabilirsiniz.

Bazı perspektif kavramlarının tanıtımıyla başlayacağız, göz ve kalemle nasıl ölçü alınır, çizimin sayfaya sığıp sığmayacağı nasıl bilinir, renkler nasıl seçilir gibi gibi.
Çizime başlamadan önce  
esneme
 egzersizleriyle kısa bir ısınma bölümü olacak. Isınmak için çizeceğiz de... 10 dk'lık 3 çizimle başlayacağız. Hepimizin farklı ritimleri var, bu çizimlerle karalama için, çizeceğimiz şeyi algılamak için ne kadar zamana ihtiyacımız olduğu gibi kendi çizim sürecimizi tanıyacağız.  Sonrasında en az hareket edeceğimiz rahat bir pozisyon bulup 30 dk'lık 2 çizim daha yapacağız =) Bu çizimlerde detay ve renklendirme için daha fazla vaktimiz olacak.

Kağıt ve kurşun kalem müesseseden, renkli ve keçeli kalem sizden. Ayrıca getirebilen küçük yastık, battaniye getirebilirseniz yer kıçımıza batmaz :)

Bu atölyenin bazı kuralları var. Çizim süreleri sırasında sessizlik olmalı. Daha da önemlisi saçma sapan şakalara ve tacize yer yok!
Atölye sırasında kısa aralar verebiliriz ama zamanında başlarsak çok iyi olur. Mahremiyet ve konsantrasyonu sağlamak için kapı ısınılmaya başlandığı zaman kapanacak.


Katılımcı sayısı: 18

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder