feministival'in bloguna hoşgeldiniz


feministival hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
for the english blog click here.

Atölyelere kayıt için: feministivalistanbul@gmail.com adresine mail atmayı unutmayın!


feministival4 from MarIstanbul on Vimeo.



28 Nisan 2011 Perşembe

30 Nisan Cumartesi akşamı Feministival ısınıyor a dostlar!




tırtırtırtırtırtır
fotfotfotfotooooo
kokokokoşturmalarımızın ardından 2-8 Mayıs arası zıpzıpzıplayacagımız feminist festival öncesi, geleneği bozmuyor ve ısınma etkinliği adını verdiğimiz o toplaşmayı sonunda gerçek ediyoruz a dostlar!

Pek sevilen iğneli Nisan ayının son günü 30 Nisan Cumartesi akşamı 19.00'da pek sevilen Amargi Feminist Kafede önce filmleniyor, sonra sohbetleniyor, ardından müzikleniyoruz. dilersek sırayı bozuyor, dilersek kafamıza eseni haydi yapalım'lanıyoruz.

Akşama damgasını vuracak kadın ise Daisies işi ile Vera Chytilova;

1960'lardaki Çek Yeni Dalga döneminin en önemli filmlerinden biri olan Daisies, avand garte yönetmen Vera Chytilova'nın Dadaist bir yaklaşımla oluşturduğu, siyah beyaz ve renkli filmleri birbirine karıştırıp, ilginç efektler denediği hayalgücü ürünü deneysel bir film. Filmde artık “kötü” olmaya karar veren Marie ve Marie türlü aventür peşinde koşarken, bizler de 60'ların makyajını, kıyafetlerini, dertlerini ve ruhunu, şöyle bir içimize çekebiliriz. Filmin 1966'daki gösteriminin hemen ardından yasaklandığını ve Vera Chytilova'ya 10 yıl boyunca çalışma yasağı getirildiğini de belirtmekte yarar var.

-------------------------------------------

Biliyorsunuz Feministival kendi yağıyla kavruluyor.
Gece boyunca kumbaraya atacagınız gönülkopanlarınızla, ya da fotokopiyle cogalttığımız program çıktılarını renklendirmek için yanınızda getireceginiz fosforlu yaldızlı boyalarınızla bize salça olabilirsiniz!

cumartesi görüşmek dileğiyle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder